Fa portálajtók és lépcsőházi ajtók

Társasházak és panelházak esetében elsősorban a fa portálajtók látják el a biztonsági feladatot. Az épület lakói ezen keresztül juthatnak be és ki az épületből, használata pedig kulccsal, illetve a számkóddal történhet.

Az épületbe érkező látogatók, postások illetve egyéb személyek a kaputelefon használatával juthatnak be az épületbe, ebben az esetben valamelyik ott élő engedi be őket. A portálajtó a hívatlanul, rossz szándékkal érkező személyeket hatékonyan tudja távol tartani.
fa bejárati ajtó árajanlatkérés

Fa portálajtók – Portál ajtók biztonsági feladata

A portálajtó biztonsági feladata mellett szintén nagyon fontos tulajdonság a hő és hangszigetelő képesség. A hangszigetelésnek köszönhetően egy zsúfolt, városi környezetben keletkező zaj egy része nem jut be a lépcsőházba.

A portálajtó hőszigetelő képessége a fűtési időszakban kiemelt fontosságú, mivel az ajtó nagyon magas igénybevételnek van kitéve, naponta számtalan alkalommal használják, a lépcsőházba beáradó hideg levegő pedig a lakások hőmérsékletére is nagy hatással bír, főként, ha a lakások bejárati ajtaja nem elég jó hőszigetelő.

A nagy igénybevétel megköveteli a minőségi anyagok felhasználását valamint a szakszerű beépítést. Mivel egy lakóközösség nem 1-2 évre vásárol porta ajtót ezért mindenképpen célszerű jó minőségű nyílászárót választani.

Fa portálajtók – Portál ajtók alapanyaga

A portálajtók többféle alapanyagúak lehetnek, de a jelentős részük továbbra is fából készül. A fa nyílászárók sosem mennek ki a divatból, köszönhetően egyediségüknek, természetességüknek valamint változatos felületüknek.

A fa nyílászárókra régen jellemző vetemedést a rétegragasztásnak köszönhetően már a gyártás során megelőzik, ilyenkor a faanyag szükséges vastagságát három egymásra ellentétes száliránnyal összeragasztott léc által érik el. A vetemedés megszüntetése mellett a nyílászáró szerkezeti szilárdsága is jelentősen megnő a módszernek köszönhetően.

A borovi fenyőből készített portálajtók kiállják az idő próbáját, kiválóan alkalmasak kültéri használatra is, mivel ellenállóak az időjárással szemben. A borovi fenyő szép erezettel rendelkezik, festés és felületkezelés által pedig még tovább őrzik meg minőségüket.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva